Amasya Evden Eve Nakliyecileri
Amasya Nakliyat Biçer Nakliyat 0532 400 16 90 0850 304 17 57 Türkiye genelinde nakliye hizmeti bizi aramadan karar vermeyiniz
Amasya Nakliye –
AMASYA evden eve nakliyat şirketleri iletişim bilgileri ve fiyatları burada. Firmalardan Hızlı ve kolay fiyat teklifi alın.Nakliyeciler Platformu.Amasya Evden Eve Nakliyat
En İyi 10 Amasya Evden Eve Nakliyat Firması armut’ta
En iyi Amasya Evden Eve Nakliyat Firması listesini görmek ister misin? Müşteri oylarıyla seçilen üyelerimizden 4 fiyat teklifi alıp, karşılaştırabilirsin. Üstelik …
Amasya Nakliye, Amasya Çalışan Nakliye Firmaları, Nakliyeciler …
Amasya Evden Eve Nakliyat Amasya Evden Eve Nakliyat
Biçer Nakliyatçılar Amasya Evden Eve Nakliyat Amasya Evden Eve Nakliyat
Amasya Evden Eve Nakliyat Firmaları
AMASYA EVDEN EVE NAKLİYAT FİRMALARI Amasya bölgesi evden eve nakliyat firmaları listesi. Size en uygun şartları sunacak yüzlerce nakliyeciden hemen teklifler alın. Hızlı pratik komisyonsuz. Evden …
Amasya Evden Eve Nakliyat istanbul evden eve nakliyat – Tuay Nakliyat, Asansörlü
İstanbul Evden Eve Nakliyat – Hesaplı Evden Eve Nakliyat Ara
İçindekiler Etimoloji Strabon’a göre Amasya ismi, burada yaşamış olan bir Amazon kraliçesi olan Amasis’den gelmektedir. Bulunan Yunan ve Roma sikkelerinde görüldüğü üzere isim zamanla Αμάσεια, Amaseia, Amassia ve Amasia olarak değişmiş ve sonunda Türkler Amasya olarak adlandırmışlardır. Amasya’da bugüne kadar 19 farklı devletin yaşadığı söylenmektedir.
Türk Tarihinde Amasya[değiştir | kaynağı değiştir] Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah Amasya’da dünyaya gelmiş ve şehzadelik yapmıştır. Bu sebeple Amasya’nın Osmanlı tarihi açısından da önemi büyüktür. I. Mehmet, II. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim gibi padişahlar Amasya’da şehzadelik yapmışlardır. Özellikle 16. yüzyıla kadar olan dönemde birçok şehzade Amasyalı vali kızları ile evlenmiş, bunlardan çocuk sahibi olmuşlardır. Çelebi Mehmet’in eşi Kumru Hatun, II. Murat’ın eşi Yeni Hatun Amasyalılardır. Aynı zamanda Osmanlı’da ‘Köprülüler Dönemi’ olarak adlandırılan, sadrazamların otoritesinin arttığı dönemde gören alan Köprülü Fazıl Ahmed Paşa, Köprülü Mehmed Paşa, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa, Köprülü Fazıl Mustafa Paşa, Merzifonlu Çalık Hacı Ali Paşa gibi sadrazamlar Amasya sınırları içinde dünyaya gelip yetişmişlerdir. Divan Edebiyatı’nın ilk kadın şairlerinden olan Mihri Hatun da Amasyalıdır.
Milli Mücadelede Amasya 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın (Milli Mücadele)’nin ilk adımı, 12 Haziran 1919 tarihinde Mustafa Kemal’in Amasya’ya gelmesiyle devam etmiştir. Kurtuluş mücadelesinin planları hazırlanmış, Erzurum Kongresi ve Sivas kongresi’nin toplanmasına burada karar verilmiş, 22 Haziran 1919 tarihinde yayınlanan “Amasya Genelgesi” ile “Milletin İstiklâlini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır” denilerek Milli Mücadele burada fiiliyata geçirilmiştir. Bu itibarla, Amasya, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da ilk önemli adımın atıldığı yer olmuştur.
Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir] Amasya Karadeniz’in hemen gerisinde yer alır. Şehir vadi tabanı üzerine kurulmuştur. Bu nedenle denizden yüksekliği fazla değildir. İlde Karadeniz iklimi – kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları kara iklimi kadar kurak, Türkiye’de Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, kara iklimi kadar sert değildir. Ayrıca Yeşilırmak ve vadinin verdiği yumuşatıcı etki de yadsınamaz boyuttadır. Kış mevsiminde vadinin verdiği özellikten dolayı yükseklerde kar olsa bile şehir merkezinde kar etkisizdir.
Kültür[değiştir