trende

Yurt Dışı Uluslararası Nakliye Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?

21.01.2020
174

Yurt Dışı Uluslararası Nakliye Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yurt dışı nakliyat taşınacak yük, taşıma nakliye yolu, gümrük, taşınılacak ülke v.b bir çok kalemde değişkenlik göstermektedir Tarafımız bunları bazı bölümlere ayırdı.
1- İthalat ve ihracaat işlemlerinde gümrük masrafları.
2- Sigortalama masrafları.
3- Taşıma masrafları.

A- Yurt Dışı Uluslararası Evden Eve Nakliyat Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?

1- Personel Maliyetleri : Taşıma personeli + marangoz + tesisatçı + elektrikci v.b. kalifiye personel sayısı + yolda gıda v.b. masrafları
2- Taşımacılık Mesafesi (Km)
3- Eşya Durumu (m3) : Eşyanın durumu örnek evden eve nakliyat ise 1+1 – 3+1 v.b. fiyat değişir. Çünkü ona göre nakliyat aracı fiyatı farklıdır.
4- Asansör Durumu : Eşyanın alındığı, taşındığı yerdeki kat sayısının durumu ve buna göre hangi asansör tipi ( portatip / araçlı asansör v.b. fiyatı etkiler. Günümüzde nakliyat firmaları nakliyat asansörlerinin fiyatları çok yüksek olduğundan kiralama yoluna giderler.
5- Yakıt Giderleri
6- Köprü ve Yol Masrafları : Üçretli olan yol + körprü
7- Paketleme Malzeme Seçimi : Paketleme malzemeleri kalite şekline göre farklılık gösterir. Bu yüzden hangi malzeme kullanılması istediği müşteri seçer. Tabikii kalite yükseldikçe fiyatta yükselir.
8- Nakliye süresi : 24 saat / 48 saat v.b.

A- Yurt Dışı Uluslararası Karayolu Nakliyat Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
1-Navlun ücreti
2-Cmr ücreti
3-Antrepo ücretleri ( Yüke göre değişir )
4-Ex-works ücretleri(ithalat)
5-Ordino ücretleri(ithalat)
6-Demoraj ücretleri (serbest süre=48 saat yükleme gümrük dahil/48 saat serbest boşaltma+gümrük dahil)
7-Oluşabilecek ekstra yükleme veya lashing ücretleri(vinç-zincir,branda…)

B- Yurt Dışı Uluslararası Denizyolu Nakliyat Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
1- İç nakliye (konteynerin veya yükün limana getirilmesi)
2- Liman masrafları (yükleme -indirme masrafı) + Geçici kabul (konteynerin liman dışına çıkması durumunda + Konşimento ücreti + Isps (iskele/gemi güvenilk payı + Dış dolum + Kaptan postası + Baf (yakıt değişkenliği farkı) + Caf (Döviz kur değişkenliği + Demorajlar + Ardiye ücretleri + Terminal ücretleri + Lashing (açık gemi ve açık yükler için + Ordino ücretleri
3- Deniz yolu Navlunu

B- Yurt Dışı Uluslararası Havayolu Nakliyat Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
1- Taşıma ücreti
2- Cmr ücretleri
3- Ordino ücretleri
4-Terminal ücretleri

B- Yurt Dışı Uluslararası Demiryolu Nakliyat Fiyatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
Türkiye’ de www.tcdd.gov.tr web adresin tum detaylara ulaşılabilirsiniz.
TCDD Nakliyat için aşağıdaki detayların kendilerine bildirilmesini istiyor.
1- Eşyanın cinsi
2- Eşyanın genel özellikleri
3- Ambalaj durumu,ambalaj olçüleri (taşıma olçüleri),ambalaj şekli.
4- Yükleme noktası.
5- Varış Noktası.
6- Çıkış Gümrüğü.
7- Varış Gümrüğü.
8- Yükleme Zamanı.
9- Gerekebilecek ozel ekipmanlar.
10- Eşya ya ait gerekebilecek özel dökümanlar.
11- Akreditif gibi özel durumları.

WEB SİTEMİZDEN FİYAT TEKLİFİ İÇİN İLAN EKLEMENİZ YETERLİDİR….

Yurt Dışı Nakliye İlanı Ver Formunda Dikkat Edilecekler:

1. Nakliyeciler sitesi yurt dışı nakliye fiyatı ilanı bırakmak için lütfen solda bulunan “yurt dışı nakliye fiyatı ilanı” formunu doldurunuz.

2. Yurt dışı nakliye fiyatı ilanı formunu dikkatli okuyup yurt dışı nakliye ilanı formunda nakliye sırasında neleri istediğiniz detaylı şekilde açıklayınız.

3. Yurt dışı nakliye fiyatı ilanı formunu doldurmanıza göre nakliyeciler sitesi üyesi olan nakliyeciler tarafınıza e-posta, telefon v.b. şekilde dönerek yurt dışı nakliye ilanı fiyatı vereceklerdir.

4. Yurt dışı nakliye sırasında sonradan çıkacak olan ekstra durumlar fiyatı etkiler. O yüzden hem yurt dışı nakliye fiyatı ilanı bırakan siz değerli müşterilerimizin hemde nakliyeciler sitesi üyemiz olan nakliyat firmalarının yurt dışı nakliye fiyatı konusunda sonradan değişikleri göz önüne almanız önemlidir. Çünkü nakliye sırasında kullanılan ve istenen her ekstra durum nakliyeciler in ekstra masraf yapmasına neden olur. O yüzden ekstra isteklerinizi önceden bildirmeniz önemlidir.

5. Yurt dışı nakliye fiyatı ilanı için sizi arayan nakliyecileri not alıp listeyiniz. Nakliyat firmaları hakkında acele karar vermeyiniz. UCUZ NAKLİYE KALİTELİ NAKLİYE DEĞİLDİR. UNUTMAYINIZ…

6. Yurt dışı nakliye eşyanız için mutlaka ekspertiz isteyiniz. Gelen ekspertize taşıma esnasındaki isteklerinizi detaylı olarak anlatınız.

7. Yurt dışı nakliye için müsait vaktiniz varsa size iyi teklif veren nakliyat firmalarının adreslerini mutlaka ziyaret ediniz ve firma ve elemanları ile araçları hakkında bilgi edininiz.

8. Nakliyat firmalarının kendi özel nakliyat sözleşmelerinin savcılık ve mahkemeler tarafından kabul edilen bir belge olmadığını unutmayınız. Kanuni yönden bir bağlayıcılığı yoktur. Sadece yurt dışı nakliye işinin o firma ile görünürlüğünü belirler.

9. Yurt dışı nakliye için mutlaka sigorta yaptırınız. Yaptıracağınız sigortanın kapsamını incelemeyi unutmayınız. Nakliyat sigortaları Özellikle evden eve nakliyat alanında yetersizdir. Çünkü sigorta şirketleri yurt dışı ev eşyası ancak nakliye esnasında yurt dışı nakliye aracının kaza v.b durumları için sigorta yaparlar. Yoksa ev eşyasının kırılması, v.b durumları için sigortası gibi bir durum yoktur.

10. Yurt dışı nakliyesiniz daha önce yaptığı müşterilerden nakliyat firması geçmişini ve referanslarını mutlaka isteyiniz. Hatta istemekle kalmayıp yurt dışı nakliye referanslardan bir kaçını mutlaka arayınız.

11. Yurt dışı nakliye yapacak firmanın her hangi bir birliğe üye olup olmadığını sorunuz.

12. Yurt dışı nakliye yapabilmesi için gereken belgelere sahip olup olmadığı hakkında bilgi edininiz ve belgeyi görmek isteyiniz. ÖRNEK: EVDEN EVE NAKLİYAT İÇİN K3 BELGESİ İSTEYİNİZ

13. Yurt dışı nakliye firmasının; kamyon, kamyonet v.b firma araçlarının üzerinde firma yazısı olup olmadığına dikkat ediniz.

14. Yurt dışı nakliye firmasının elemanlarının firmaya kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi edininiz.

15. Yurt dışı nakliye firması ile anlaşmışsanız kaparo vermek zorunluluğu diye bir zorunluluk yoktur. Ancak yurt dışı nakliyat firması kaparo istemekte ısrarcı ise bu kaparonın karşılığında mutlaka bir tahsilat makbuzu alınız. Kaşeli ve imzalı olmasına dikkat ediniz. Kaparo miktarı tüm nakliye bedelinin %10 u asla geçmesin.

16. Yurt dışı nakliyat firmasına internetten ulaşmıssanız ve sizden kaparo istiyorsa asla ve asla hiç bir şekilde firmayı görmeden kaparo ya da para göndermeyiniz.

17. İlk tercihiniz daima yurt dışı nakliye gerçekleştikten sonra parayı nakit elden vermek olsun. Tabiki bunun karşığında fatura ya da tahsilat makbuzu istemeyi unutmayınız.

Teklif Formu

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Biçer Nakliyat
    Biçer Nakliyat
    Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
    Hemen Ara!